Շվեդական Լինչոպինգի Համալսարանի գիտնականները եկել են այն համոզմունքին, որ կարի համեմունքը շաբաթական մեկ կամ երկու անգամ սննդում օգտագործելիս կարող է կանխել տկարամտությունը, տեղեկացնում է The Telegraph-ը:
Համալսարանի պրոֆեսոր Պեր Համարրֆորմը նշել է, որ համեմունքն ազդում է մարդու նյարդային բջիջների վրա, ինչի արդյունքում այն հանգստացնում է նյարդային համակարգը և թեթևացնում լարվածությունը:
Ըստ գիտնականի` կարին օգնում է նաև Ալիցհեյմերի հիվանդությամբ տառապող հիվանդներին:
Tert.am
Մեկնաբանություններ նյութին: 0